Europska bronca stigla u Dugu Resu

DUGA RESA – Mladi dugoreški strijelac Borna Petanjek vratio se kući s Europskog prvenstva juniora u streljaštvu održanog u Nizozemskoj s osvojenom brončanom medaljom u rukama. Petanjek je treće mjesto osvojio u disciplini zračna puška, a nastupio je za reprezentaciju Hrvatske koja je ukupno osvojila četvrto mjesto.

Nakon dočeka s tamburašima u zračnoj luci u Zagrebu, veliki doček uz pjesmu za Bornu su organizirali njegovi prijatelji i klupski kolege. Europska brončana medalja iz nekog sporta dugo već nije stigla u njegovu rodnu Dugu Resu, tako da ne čudi što je na dočeku našeg najboljeg županijskog sportaša potekla i pokoja suza. Borna, usprkos umoru od dugog putovanja iz Nizozemske, nije skrivao oduševljenje zbog medalje koju je donio kući.

Borna Petanjek će tek za dva tjedna imati 17 godina, a već se može pohvaliti peharima i medaljama koje mogu napuniti njegovu sobu. Još uvijek junior budi nadu u svom treneru Ivanu Marakoviću i klupskim kolegama da bi u seniorskoj ekipi mogao napraviti još i više.

Najponosniji na dočeku u Dugoj Resi bio je Bornin otac, koji je istaknuo da nije ni sanjao da bi mogao imati u kući osvajača europskih medalja.

Nakon što je još jedna potvrda dugogodišnjeg truda i rada stigla u Dugu Resu, možemo se samo nadati da će i sponzori prepoznati talent ovog mladog sportaša i pomoći mu kako bi ostvario što bolje rezultate i boje svog grada i zemlje branio na idućim natjecanjima, kao i na Olimpijskim igrama iduće godine.