KABA

Želim raditi kao što želiš i ti!

KARLOVACProjekt udruge Carpe Diem ima za cilj detektirati mlade ljude u sustavu NEET (Not in Education, Employment or Training) te im omogućiti edukacije za stjecanje dodatnih vještina i znanja kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Projekt Klub mladih nezaposlenih nastavak je prijašnjih projekta na temu nezaposlenosti mladih jer je izuzetno važno educirati i informirati mlade nezaposlene te jačati njihove kompetencije u skladu s potrebama na tržištu rada.

Statistički podaci o nezaposlenosti mladih nisu u potpunosti točni budući da oni ne obuhvaćaju mlade nezaposlene osobe koji su u sustavu NEET. Mladi iz ove skupine nisu samo oni iz rizičnih skupina niti oni koji su napustili školovanje, tu se nalaze i mladi visoko obrazovani i oni koji su prekinuli visoko obrazovanje ili su razočarani u sustav i nisu prijavljenu u evidenciju HZZ-a. Kampanja za mlade u statusu NEET provodi se na području Karlovačke županije putem web stranice, Facebook-a i Google-a. Prvi korak je prikupljanje izjava koje korisnik upisuje na službene stranice projekta http://zelimraditi.carpediem.hr.

Neki od razloga zašto mladi nisu prijavljeni na burzu su: smatraju da im neće pomoći, zatrpanost sustava, loša kvaliteta i nemogućnost posvećenosti 1 osobi.

Ovaj dio kampanje traje tri tjedna te nakon toga započinje druga faza u kojoj se korisnike poziva na sudjelovanje u edukativnim aktivnostima projekta putem posebnih, za to kreiranih, novih promotivnih kratkih filmova te učestalog promoviranja na Internet platformama kako bi prikupili što veći broj korisnika – mladih nezaposlenih osoba.

Kampanja “Želim raditi kao što želiš i ti”, službeno je krenula.

omicron