Krenuli radovi na nadvožnjaku na Staroj cesti

DUGA RESA – Krenuli su radovi na zamjeni nadvožnjaka na Staroj cesti u Dugoj Resi. Sanacija je ukupno vrijedna 3,9 milijuna kuna od kojih HŽ Infrastruktura daje 3,5 milijuna, a Duga Resa 400 tisuća. Radi se o projektu kojeg stanovnici grada na Mrežnici čekaju već godinama, naime grad je još 2007. godine počeo prikupljati svu potrebnu dokumentaciju, ishodio građevinsku dozvolu i krenuo u razgovore s HŽ-om.

– Bez obzira na dugi period, važno je da smo krenuli, jer ne radimo ovo za sebe već za našu djecu i buduće naraštaje koji će se ispod nadvožanjaka moći sigurno kretati, kazao je gradonačelnik Ivan Baršić.

Sadašnje dimenzije nadvožnjaka nisu adekvatne za tijek cestovnog prometa jer je širok tek pet metara. Nakon zamjene bit će širok 7,5 metara što će značiti da će se promet normalno odvijati, automobili će nesmetano i bez zastoja moći prometovati, a pješaci će dobiti nogostup.

Kraj radova očekuje se ove godine, a predsjednik uprave HŽ Pružnih građevina Ivan Grbavac kazao je kako se nada da će ovaj rok biti ostvaren jer za to su spremni, dok je član Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Vuković dodao kako ovime pokazuju da u riječni prometni pravac i dalje ulažu jer modernizacija ovakvih tehnički zahtjevnih propusta je ono što osigurava i propusnu moć pruge.

Za vrijeme radova, željeznički promet trebao bi se odvijati bez zastoja i poteškoća, dok će se cestovni promet odvijati prema privremenoj regulaciji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/duga_resa_radovi_nadvoznjak/*{/rokbox}