g1

KARLOVAC - Njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Karlovcem i karlovačkom Gimnazijom provodi projekt za mlade pod nazivom Planska igra „Lokalna samouprava”. Cilj projekta je upoznati mlade s funkcioniranjem lokalne samouprave.

Ovaj projekt osnažuje mlade, potiče ih na aktivno djelovanje u zajednici kroz savjet mladih te razbija predrasude o politici i političarima. Ovaj trodnevni projekt završava simuliranom sjednicom Gradskog vijeća, koja će se održati sutra s početkom u 8 sati i 30 minuta u Gradskoj vijećnici Grada Karlovca.

– Riječ je o simulaciji u kojoj će sudjelovati 21 srednjoškolka i srednjoškolac, a u okviru projekta mladi će imati priliku ući u uloge gradskih vijećnika i odigrati sjednicu gradskog vijeća. Na pitanja mladih vijećnika za vrijeme aktualnog sata odgovore će davati Marina Kolaković zamjenica gradonačelnika, rekao je Ivan Bedeniković, trener Zaklade Friedrich Ebert.

Kako bi mladi što stvarnije odigrali svoju ulogu, voditelji planske igre Ivan Bedeniković, Danijela Beretin i Leona Borak prethodno su ih pripremili u dva projektna dana za simuliranu sjednicu. Za vrijeme projektnih dana mladima su pomagali i gradski vijećnici.Â