HSLS: Nismo protiv HE, ali samo ako to ne isključuje gradnju VES Brodarci

KARLOVAC – Izgradnja vodno-energetske stepenice u Brodarcima na Kupi, izmještanje čvora Karlovac sjeverno od sadašnje pozicije, iskorištavanje tranzicijskog položaja grada u svrhu razvoja turizma, nizinska pruga i oživljavanje Zvijezde glavne su teme o kojima su danas svoje stavove izrekli članovi karlovačkog ogranka HSLS-a. Predstavljajući ciljeve za koje se planiraju zalagati u aktualnoj koaliciji, istaknuli su kako im je glavni prioritet gospodarski razvoj Karlovca, kako bi se konačno smanjio broj nezaposlenih i otvorila nova radna mjesta.

Što se pak tiče male hidrocentale u Brodarcima, HSLS nije protiv tog projekta, ukoliko on ne isključuje izgradnju vodno-energetske stepenice. Vjeruju, naime, da bi izgradnja HE samo djelomično riješila problem poplava, dok je pravo rješenje VES Brodarci. Ukoliko se privatni interes stavi ispred javnog, upozoravaju, HSLS neće ostati u koaliciji.

HSLS se već godinama zalaže i za izmještanje izlaza s autoceste A1 sjeverno, stoga su izrazili podršku ideji izgradnje poslovne zone “A1-Park-Karlovac”. Osvrnuli su se i na projekt buduće nizinske pruge, istaknuvši kako su protiv varijante njena prolaska kroz središte grada.

Što se tiče oživljavanja Zvijezde, jednim od rješenja smatraju inzistiranje da koncesionar parking u središtu grada naplaćuje samo do 17 sati, uz besplatno parkiranje u danima vikendom. Također su mišljenja da je u Zvijezdi potrebna podzemna garaža, dok novi rotor na Švarči čija je izgradnja izazvala nezadovoljstvo dijela građana, ipak smatraju korisnom investicijom, koja će, vjeruju, promet na ovoj lokaciji učiniti protočnijim nego ranije.

error: Content is protected !!