Šumarska i drvodjeljska škola sudjeluje u novom projektu – teme ekologija i održivi razvoj

KARLOVAC – Ekologija i održivi razvoj tema je projekta kojeg u suradnji sa školama iz pet zemalja Europske unije provodi Šumarska i drvodjeljska škola. Projekt se provodi u okviru Erasmus + programa, a nedavno je odrađena prva radionica u Grčkoj.

Nositelj ovog projekta, koji je financiran novcem iz europskih fondova, je škola iz Italije, a zemlje partneri su Turska, Mađarska, Grčka, Rumunjska i Hrvatska. Točnije radi se o KA2 strateškom partnerstvu u okviru programa “Erasmus +” na temu ekologija i održivi razvoj. Od ukupno 269 projekata prijavljenih na natječaj, 33 su odobrena za financiranje. Projekt traje do kolovoza 2016. godine, a vrijedan je 20 tisuća eura.

Cilj je ukazati na važnost podizanja svijesti o ekologiji i održivom razvoju, ali i uvažavanje različitosti kultura raznih naroda. Posebnost projekta je i u tome što učenici moraju boraviti u obitelji učenika iz drugih zemalja, tako je bilo i za ovog posjet Grčkoj gdje su bila četiri učenika i dvije nastavnice iz Šumarske i drvodjeljske škole. Bit ovakvih projekata jest da se međusobno povežu zemlje i učenici. Projektom će inače do završetka proći 18 učenika karlovačke škole.