Gimnazijalci zauzeli Gradsku vijećnicu – niz pitanja za zamjenicu gradonačelnika Marinu Kolaković

KARLOVAC – Zašto Karlovac nema pučku kuhinju, kad će biti izgrađen bazen, što je s uređenjem Zvijezde, ali i što će biti s ljudima iz Tjednika i Radio Karlovca koji su dobili otkaze pri spajanju dvaju medija. Zanimalo je to karlovačke gimnazijalce koji su svoja pitanja uputili zamjenici gradonačelnika Marini Kolaković.

Radi se o projektu Lokalna samouprava koji provodi Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom i Gimnazijom, a za cilj ima mlade upoznati s funkcioniranjem lokalne samouprave. Kraj projekta je simulirana sjednica gradskog vijeća koju su gimnazijalci odradili danas i svojim pitanjima iznenadili gradske predstavnike.

Članovi stranaka Bolji od ostale mladeži, Karlovačke gimnazijske stranke i Moderne stranke mladih intelektualaca odradili su aktualni sat za što su ih pripremili vijećnici Marijana Tomičić, Boro Mrkalj te Marina Novaković Matanić.

Već na početku bilo je jasno da će aktualac biti zanimljiv, jer pitanja nisu bila nimalo dječja, već od važnosti za čitav grad. Kad će biti uređen stadion Branko Čavlović Čavlek, zašto nema više kanti za otpad, već spomenuti bazen i uređenje Zvijezde, ali i stanje u medijma.

Osim pitanja na sjednici su mladi iznijeli i svoje prijedloge – jedan od njih je bio da se kompleks vojarne Luščić prenamjeni za umjetničke i sportske udruge, KUD-ove i slično. Što će biti s idejama i prijedlozima mladih tek preostaje vidjeti, u svakom slučaju mladi vijećnici bili su konstruktivni i puni ideja.

gv_gimnazija