Još uvijek nepoznat plan upravljanja Starim gradom Dubovcem

KARLOVAC – Nakon što su završeni građevinski radovi na obnovi prizemlja, prvog i drugog kata, u uredu gradonačelnika održan je tematski kolegij o Starom gradu Dubovcu.

Na temelju Strategije kulturnog razvoja Grada Karlovca, pročelnici i dužnosnici razmatrali su različite aspekte koje je potrebno uzeti u obzir prije donošenja odluke o upravljanju Starim gradom. Analizirani su prijedlozi tvrtke Muze, specijalizirane za savjetovanje i upravljanje projektima u kulturi i turizmu. Prema tim prijedlozima, Dubovac predstavlja idealnu lokaciju za različita događanja te smještanje raznih kulturnih i ugostiteljskih sadržaja. Još jednom je ponovljena važnost Starog grada za turizam Grada Karlovca, posebno u kontekstu Dubovca kao turističke mikrolokacije.

Podsjetimo, Stari grad Dubovac CNN je lani uvrstio među 20 mjesta u Hrvatskoj koje svakako treba posjetiti, a kako će ovaj potencijal biti iskorišten, još uvijek nije poznato. Donošenje plana upravljanja ovim prostorom kako bi Stari grad Dubovac zasjao u punom sjaju tek predstoji.