Prva Zavičajna čajanka oživjela stihove poznatog Karlovčanina S. Mihalića

KARLOVAC – Zavičajni odjel Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” čuva i obrađuje građu o Karlovcu, njegovom postanku, geografskim obilježjima, društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju, njegovoj povijesti i sadašnjosti. Dio odjela je i spomen soba velikana hrvatske poezije i znamenitog Karlovčanina Slavka Mihalića i njegova oca Stjepana, također poznatog proznog i dramskog pisca.

Simbolično, na rođendan Slavka Mihalića, jučer je na Zavičajnom odjelu Gradske knjižnice održana prva tzv. Zavičajna čajanka. Radi se o događanju koje je zamišljeno kao tematsko druženje osoba povezanih s lokalnom kulturnom scenom, a pokrenuto je s ciljem promoviranja Zavičajnog odjela i spomen sobe posvećene Stjepanu i Slavku Mihaliću.

Na prvoj Zavičajnoj čajanki moglo se čuti više o liku i djelu poznatog pjesnika, kao i cijele obitelji Mihalić. Gosti prve čajanke bili su književnica Irena Lukšić i profesorica i štovateljica Mihalićeve poezije Božidarka Biankini, a stihove je interpertirala profesorica Nataša Vojnović.

Zavičajne čajanke ubuduće će se odvijati redovito svakoga mjeseca na Zavičajnom odjelu Gradske knjižnice.