Proslavljen Dan policijske kapelanije “Sveti Josip”

KARLOVAC – Prošle godine ustanovljena je policijska kapelanija Svetog Josipa koja zauzima prostor Karlovačke županije, a danas je obilježena godišnjica postojanja, kao i blagdan zaštitnika svetog Josipa. Misu u Nacionalnom svetištu ovog sveca na Dubovcu je predvodio monsinjor Juraj Jezerinac.

U svojoj propovijedi Jezerinac se prisjetio života svetog Josipa i upozorio da otac mora biti prisutan u obitelji te poručio očevima da upravo Josipa uzmu za primjer. Nitko nije tako lijepo govorio o svom ocu kao Isus Krist, rekao je Jezerinac.

Otac na svoje dijete mora prenijeti ono što je najvažnije, a to je mudro srce, kaže Jezerinac, upravo to svojim je primjerom učinio sveti Josip. Nema ništa teže za oca i majku nego kad sve učine, a dijete ode drugim putem, dodao je u svojoj propovijedi i spomenuo negativni utjecaj interneta na mlade generacije.

Nužno je da otac bude prisutan u obitelji, da bude blizu majke i dijeli s njom tuge i radosti roditeljstva, dodao je Jezerinac jer teško je odgojiti dijete bez razgovora i razumijevanja. Majke i očevi imaju obično različite stilove odgoja, majke odlikuje nježnost i sigurnost, dok očevi naglašavaju pravdu i obveze koje dijete ima.

Važno je imati dobro odgojenu djecu, a sveti Josip kao zaštitnik obitelji mora biti nadahnuće, ne samo roditeljima već i onima koji štite domovinu, prije svega policajcima, rekao je Jezerinac.

Svetoj misi, uz načelnika PU karlovačke Tomislava Kotića i ostalih rukovoditelja prisustvovao je i zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, kao i brojni djelatnici policijske uprave, predstavnici Hrvatske vojske i lokalne samouprave.