80 Karlovčana dobilo na korištenje gradske vrtove na Gazi

KARLOVAC – Upravo je završen javni poziv za iskaz interesa za korištenje parcela gradskih vrtova. Interes je izuzetan, jako smo zadovoljni u Gradu, sretni smo što smo krenuli u ovaj projekt, kazala je Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika Karlovca. Inače, na javni poziv javilo se više od osamdeset građana, a interes za korištenje gradskih vrtova iskazala je i jedna udruga, točnije Udruga “Novi život”.

– Dakle, mi smo kod pripreme ovog projekta stvorili određene kriterije, koje zbog ovog interesa kojeg sada imamo ustvari nećemo primjenjivati. Znači svi oni koji su se javili dobit će parcelu. Javni poziv za zaključivanje ugovora ide sljedeći tjedan ili do kraja mjeseca, a tada ćemo vidjeti stvarni broj ljudi. Ne očekujem da će biti manje od ovoga, ovo je velika parcela i svi oni koji su nam do sada izkazali interes moći će ovdje raditi svoj vrt, rekla je Kolaković.

Gradski vrtovi nalaze se u ulici Pere Filipca na Gazi, a ciljevi formiranja gradskih vrtova su poticanje građana na zdraviji način života kroz fizičku aktivnost bavljenja vrtlarenjem; poticanje građana na organski način uzgoja hrane za vlastite potrebe; pridonošenje razvoju ekološke osviještenosti u urbanim sredinama, kao i opremanje novog mjesta za okupljanje, druženje i edukaciju. Ovisno o interesu građana postoji mogućnost razvijanja projekta Gradskih vrtova i na drugim lokacijama, kažu u Gradu.