Počeo 18. USKLIK!

KARLOVAC 18. izdanje Uskršnje likovne kolonije službeno je počelo. Ono što možemo očekivati od svakog USKLIKA je puno smijeha, veselja i sreće djece koja ovdje dolaze bez obzira da li su to djeca iz institucije ili koja dolaze iz svojih urednih obitelji. Prekrasno je vidjeti to njihovo međusobno druženje, toleranciju što bi svakako i mi odrasli mogli primjeniti, riječi su ravnateljice Doma Vladimir Nazor, Maje Vučinić Knežević.

Gosti su ovoga puta Vesna Aralica, keramičarka iz Zagreba koja će s djecom modelirati glinu, što je djeci uvijek jako interesantno, potom Ućo, Milivoj Svoboda koji je vjerni pratitelj svake radionice. Ovom prilikom radit će uskršnje čestitke. Uz njih je i likovna pedagoginja Vanja Krmpotić koja s djecom izrađuje kaširane balone.

Organizirane su i popodnevne radionice u terminima od 15-17 sati, a kao i svake tako i ove godine dolaze brojni gosti iz svih dijelova Hrvatske. Ono što razlikuje ZILIK i Uskršnju koloniju je da je USKLIK manjeg obima i kraćeg trajanja, manje djece cirkulira i koriste se drugačije tehnike koje zahtijevaju više prostora.

Ako se uključi previše sadržaja, gubi se osnovna nit, a na ovaj način svaka kolonija uspješno ostvari svoj cilj, koji je ponekad skriven, ali zato ostavlja puno dublje tragove i na djecu iz institucije i na goste.