Koalicija HDZ-HSLS-HSS-HSP spremna za izbore

KARLOVAC – Predstavnici koalicije HDZ-HSLS-HSS-HSP spremni su za izbore za mjesnu samoupravu 12. travnja. Ujedno ti su izbori bili tema danas održane press konferencije na kojoj su koalicijski partneri navedenih stranaka pozvali građane da izađu na te izbore. HDZ – ov Damir Mandić kaže da HDZ sam ili u koaliciji izlazi na izbore u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Ujedno se nada da će dobiti najviše mandata. Kazao je i kako je zadovoljan koalicijom jer imaju zajedničke ciljeve te vjeruje kako će upravo to građani prepoznati te im dati povjerenje.

Osim toga Mandić najavio je novi program KA kvart. Taj bi program mogao biti značajan za gradske četvrti i mjesne odbore, naglasio je.

– Novim programom KA kvart bi za početak, u gradskom proračunu bilo stotinjak tisuća kuna do kojih bi vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora za projekte koje kandidiraju mogli doći natječajem. Sredstva bi trebala biti osigurana rebalansom ovogodišnjeg ili u proračunu za 2016. godinu, rekao je Mandić dodajući kako bi tim programom dobili dvije stvari.

hdz1

– Prvo vijeća GČ i MO bi ipak morala puno ozbiljnije pristupit problemima, a ono što je ustvari glavni na neki način cilj da Gradska uprava dobije bazu projekata po MO i GČ i tu bi se onda na jedan transparentan način zaista mogli određivati prioriteti jer često puta postoji osjećaj da jednom netko drugi bolje pođe, a netko malo lošije. Ja vjerujem da bi taj program – taj projekt mogao u narednim godinama biti jedan od važnih načina rješavanja komunalnih problema u gradu Karlovcu, zaključio je Mandić.

hsp1

HSP- ov Veselko Krnić u ime Hrvatske stranke prave građanima poručuje da će s koalicijskim partnerima s kojima izlaze na zajedničkim listama nakon pobjede napraviti više nego što obećavaju. Također očekuje da im građani budu korektiva. Koaliciju je pozdravio i Dragutin Belavić iz HSLS-a rekavši kako je ista koalicija na vlasti i u Gradu, te da će ovi izbori biti i ocjena rada u protekle dvije godine vijećnika, pročelnika, gradonačelnika zbog čega je optimističan.

hsls1

Građane Karlovca na izbore 12. travnja pozvao je Davor Bartolac iz HSS-a. On je građanima poručio da je vrlo bitno da izađu na izbore jer niti jedan projekt u nekoj sredini ne može biti realiziran, a da o tome ne raspravljaju vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pritom je naglasio da su njihovi kandidati kvalitetni i kompetentni ljudi koji znaju probleme u svakoj GČ i MO te znaju kako ih riješiti, u čemu će imati podršku Gradske uprave.

hss1