Tribina s gošćom Mirelom Holy okupila velik broj Karlovčana

KARLOVAC – Eksploatacija nafte u Jadranu neće riješiti ekonomske probleme Hrvatske. To je laž i besmislica kojom vladajuća garnitura obmanjuje javnost, tvrdi predsjednica Održivog razvoja Hrvatske Mirela Holy, koja je u Karlovcu na sinoćnjoj intevju-tribini udruge za razvoj građanske i političke kulture Polka govorila o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša. Smatra da referendum o eksploataciji u ovom trenutku ne bi bio dobro rješenje, već da bi mu svakako trebala prethoditi javna rasprava sa svim argumentima za i protiv ovog projekta. Holy je stoga poručila da ORAH uskoro kreće s kampanjom “Reci ne nafti u Jadranu”, te najavila podnošenje interpelacije u Saboru.

Karlovčane je ipak najviše zanimala lokalna tema vezano uz budući Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori. Svjedočio je tome i sam sastav publike u kojoj su sjedili članovi Udruge za zaštitu okoliša, saborski zastupnik Nikola Vuljanić, direktor budućeg Centra za gospodarenje otpadom Zdravko Marčetić, gradski vijećnici Davor Petračić i Snježana Kirinić, ali i drugi zainteresirani građani.
holy2

Prema posljednjim anketama ORAH uživa nešto manju prednost nego ranije, no Holy ostaje pri ranijim izjavama vezano uz predstojeće parlamentarne izbore. ORAH na izbore izlazi samostalno, i to je definitivna odluka, kaže Holy, te pojašnjava kako bi se sve ostalo bilo nepošteno prema biračima koji moraju znati za koga i što točno glasuju.

Osim o aktualnim političkim temama, na sinoćnoj tribini bilo je riječi o ekofeminizmu, temi na kojoj je Holy doktorirala, ali i za Hrvatsku još uvijek kontroverznoj temi liberalizacije i legalizacije konoplje, za koju u ORAH-u vjeruju da bi, pod strogom kontrolom, mogla pomoći oporavku hrvatskog gospodarstva.

error: Content is protected !!