Vatrogsaci se i jučer borili s brojnim požarima na otvorenom

KARLOVAČKA ŽUPANIJA – Vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana imali pune ruke posla. Karlovačka JVP imala je dvije tehničke intervencije, zatvaranje vode u stambenoj zgradi zbog puknuća cijevi i sanaciju kolnika na D1 nakon prometne nesreće, zbog koje je na nekoliko sati jučer promet bio u prekidu.

Najviše su posla imali oko požara na otvorenom prostoru. Trava i nisko raslinje gorjeli su u Potoku Tounjskom, a požar su gasili vatrogasci JVP Ogulin, DVD-a Tounj i DVD-a Oštarije.

DVD Slunje jučer je od jutarnjih sati gasio požare otvorenog prostora na području Grgić Križa te požar šume na području Poloja, a imali su i intervenciju zbog požara dimnjaka. Požar otvorenog prostora u večernjim satima izbio je i u Janjoj Gori na području Plaškog, a gasili su ga vatrogasci DVD-a Plaški.

Unatoč brojnim upozorenjima i vatrogasaca i medija, čini se kako se pojedinci ipak ne pridržavaju županijske odluke o mjerama za sprečavanje nastanka požara na otvorenom prostoru

Podsjećamo još jednom kako je osim prijavljivanja spaljivanja najbližoj vatrogasnoj postrojbi, mjesto spaljivanja potrebno udaljiti od dalekovoda i prometnica, osiguravati ga moraju najmanje tri odrasle osobe, a palite samo manje količine. Ujedno, spaljivanje je dozvoljeno samo danju i za mirna vremena, a zabranjeno nedjeljom, blagdanima i kada puše vjetar. Ukoliko se požar proširi, a niste poduzeli sve potrebne mjere, kazna je od tisuću do dvije tisuće kuna.