Kako do financijskih sredstva iz EU fondova u sektoru sporta?

KARLOVAC – Može li se izvući novac iz EU fondova u sektoru sporta? Odgovor na to pitanje danas je u organizaciji Karlovačke športske zajednice dala Razvojna agencija Karlovačke županije Karla. Naime, Karlovačka športska zajednica organizirala je seminar na temu EU fondovi u sektoru sporta. Seminar je održan u prostorijama Školske sportske dvorane, a vodila ga je Ivančica Obajdin iz Razvojne agencije.

Mogućnosti za ulaganje u sport su velike, naglasila je Ivančica Obajdin iz Razvojne agencije dodavši da postoje brojni fondovi Europske unije kroz koje se može financirati sport. Primjerice Europski fond za regionalni razvoj, Europski socijalni fond, Program za ruralni razvoj, Erazmus + i drugi programi Europske unije.

– Bitno je istaknuti da sport ne može biti sam sebi svrha, već ga je potrebno povezati s razvojem gospodarstva, turizmom, zdravstvom, novim zapošljavanjem i obrazovanjem. Vrlo je važna strateška utemeljenost projekta u strategijama Europske unije. Grad Karlovac je izradio strategiju sporta i to je osnova i baza za povlačenje sredstava za projekte iz sektora sporta, rekla je I. Obajdin.