Kreću pripreme za sezonu, postani i ti dio Spasilačke službe!

KARLOVAC – Iako se sezona kupanja mnogima čini još daleko, spasioci koji nas svakoga ljeta čuvaju na Foginovom kupalištu već se sada pripremaju kako bi sezonu dočekali u formi. Karlovački Klub spasioca na vodama ovih dana traži i pojačanje, a polaznici tečaja koji se pokažu najsposobnijima moći će se i zaposliti na Gradskom kupalištu u Karlovcu.

Imate li između 18 i 35 godina, zdravi ste i u dobroj kondiciji, uz to poznajete jedan strani jezik, ovo može biti prilika za vas. Osim mladih muškaraca u dobroj formi, i potencijalne spasiteljice također su dobrodošle, kaže Dino Babić, predsjednik Kluba spasilaca na vodama Karlovac.

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem u planu je tečaj za osposobljavanje spasioca na otvorenim vodama, a prije toga klub će tijekom narednih mjesec dana organizirati treninge plivanja u Zagrebu i pripremati zainteresirane polaznike za testiranje i sam tečaj. Tečaj se obavlja prema međunarodno priznatoj metodologiji i svaki kandidat koji ga uspjšeno završi dobiva međunarodno priznatu licencu za spašavanje koja vrijedi u 182 zemlje Europe i svijeta. Ono što će mnoge zainteresirati je da se za one koji se pokažu najsposobnijima otvara mogućnost zapošljavanja na Gradskom kupalištu u Karlovcu, ali i na brojnim plažama na Jadranu.

Klub Spasilaca na vodama Karlovac postoji još od 2003. godine, no spasioci na Foginovom kupalištu rade tek od 2010. godine, otkako je službeno registrirano kao prvo riječno kupalište u Hrvatskoj. Radi se, kažu, o zanimljivom, no i vrlo odgovornom poslu.

Sve koji se namjeravaju prijaviti na tečaj, iz Kluba spasilaca na vodama pozivaju da im se prije toga svakako jave kako im pomogli u pripremama. Više informacija potražite na web stranici www.ksv-karlovac.hr ili Facebook stranici Kluba.