Dan bez nastave povodom Dana škole OŠ Slava Raškaj

OZALJ – Za 380 učenika ozaljske Osnovne škole Slava Raškaj i njenih sedam područnih škola danas je bio dan bez nastave. Naime škola obilježava svoj Dan koji se svake godine odvija uoči 29. ožujka, godišnjice smrti Slave Raškaj. Kako je program bio posvećen znamenitoj ozaljskoj slikarici, tako je sve bilo u znaku slikarstva.

U školu su pristigli članovi Udruge slikara koji slikaju ustima i nogama, a koji su pred učenicima stvarali svoja nova djela. Inače u Hrvatskoj postoji šestero slikara koji slikaju ustima i nogama, a prigodno uoči blagdana Udruga na kućne adrese šalje čestitke koje možete kupiti i tako pomoći ovim umjetnicima jer sav prihod ide za njihovo školovanje na akademiji.

– Njihov dolazak vezan je uz lik i djelo Slave Raškaj koja bila je gluhonijema i unatoč poteškoćama ostvarila je iznimna djela. Želimo da se naši učenici senzibiliziraju za ljude s posebnim potrebama te da vide kako mogu i oni ukoliko imaju ograničenja, uspjeti u životu samo ako budu uporni i rade na sebi, kazala je ravnateljica OŠ Slava Raškaj Gordana Basar.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/slava_raskaj_dan_skole/*{/rokbox}