Siniša Ljubojević ostaje na čelu ŽO SDSS-a

KARLOVAC – Siniša Ljubojević ponovo je izabran za predsjednika županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS). Potpredsjednici su Slađana Bunjevac iz Plaškog i Dejan Mihajlović iz Krnjaka, a sekretar je Miroslav Travica. Odlučeno je tako na današnjoj izvanrednoj skupštini SDSS-a Karlovačke županije.

Kako doznajemo, izvanredne skupštine organizirane su odlukom središnjice SDSS-a u svim županijskim organizacijama, a razlog su lošiji rezultati pojedinih organizacija na lokalnim izborima 2013. godine, te čistka u stranci kako bi se kaznili oni koji su na lokalne izbore izašli samostalno.

Samom izboru predsjednika Županijske organizacije prethodilo je podnošenje izvještaja o dosadašnjem radu, odnosno u posljednje dvije godine. Bilo je to, kaže Ljubojević, vrlo aktivno razdoblje tijekom kojeg su održani lokalni, predsjednički i izbori za EU parlament, te je ispunjen zadatak središnjice o konsolidiranju redova u županiji.

Plan rada za naredno razdoblje predviđa jačanje stranačke infrastrukture, te pripremu za parlamentarne izbore. No tu su i egzistencijalni problemi – rješavanje problema previsokih cijena otkupa stanova za bivše nosioce stanarskog prava, te inzistiranje na provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina vezano uz zapošljavanje, koji se i dalje ne poštuje.