Certifikati o školovanju za 12 beskućnika

KARLOVAC – 62 beskućnika iz cijele Hrvatske školovat će se ove godine kako bi se prekvalificiralo i postalo konkurentno na tržištu rada. Prve certifikate o završetku školovanja dobilo je danas 12 ljudi, a sve to omogućio im je Centar za beskućnike u Karlovcu, koji je pokrenuo projekt školovanja beskućnika iz svih hrvatskih prihvatilišta.

Prvi školovani beskućnici tijekom deset dana u Karlovcu završili su osposobljavanje za lančanu pilu, motornu kosilicu i trimer, a diplome su danas svečano dobili u karlovačkom Centru za beskućnike. Ovdje su oni tijekom školovanja imali osiguran smještaj, te tri obroka, a s novim diplomama vraćaju se u svoje prihvatilišta gdje će pokušati pronaći posao. Do tada svi oni mogu raditi u sklopu svojih centara koji većinom imaju uređen okoliš s vrtom.

Jedan od dobitnika certifikata je i Splićanin Šime Kopanja koji je nakon više od 20 godina rada u splitskoj Željezari ostao bez posla, a kasnije i bez doma. S novim iskustvima Šime se u Split vraća u nadi da će mu nova znanja donijeti i posao.

Centar za beskućnike danas su posjetili i mališani iz vrtića Grabrik. Na tradicionalnoj radionici družili su se s korisnicima prihvatilista, koji su za njih pripremili pisanice i slatkiše.

error: Content is protected !!