Bozanić: Uskrs je pobjeda dobra nad zlom

SKAKAVAC – Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je u posjetu Karlovačkoj županiji. Služio je svete mise u crkvi svetog Antuna Padovanskog u Vukmaniću i u Skakavcu. Tom prigodom obišao je sve sakralne objekte u ovim župama i razgovarao s vjernicima.

Kristovo uskrsnuće je događaj koji je dokaz da dobro uvijek pobjeđuje zlo, odnosno da je dobro dugotrajnije i snažnije, iako zlo ponekad pokaže svoju snagu, ono nije trajno, poručio je između ostalog kardinal Josip Bozanić okupljenim vjernicima u Skakavcu.

Krista ne možemo uhvatiti, ali ga osjećamo, prisutan je po svom duhu, svetim sakramentima i zajedništvu crkve, on je živ i vjernici to osjećaju. Crkva ne bi toliko živjela da ovisi samo o ljudima, ona jest i ljudska, ali prije svega je Božja, poručio je Bozanić.

Pozvani smo živjeti s Isusom koji nam je pokazao put prema vječnosti i život poslije smrti, ali uskrsnuće govori i o sadašnjem životu. Uskrs je pobjeda dobra nad zlom, života nad smrću, snaga za život i perspektiva životu, kazao je Bozanić.