Izložba narodnih rukotvorina i pisanica u Rečici – u spomen na Josipa Žunca

REČICA – U spomen na slikara i čuvara baštine rečičkog kraja Josipa Žunca – Žutog koji je preminuo u kolovozu prošle godine Kulturno umjetničko društvo Rečica i istoimena Osnovna škola danas su organizirali izložbu narodnih rukotvorina i pisanica. Prigodni program održan je u Vatrogasnom domu DVD-a Rečica Matica.

Dvadesetak je godina Josip Žunac kroz etno galeriju Žunac koja je otvorena 6. travnja 1995. godine čuvao blago rečičkog kraja. Danas je takvo vrijeme da se ljudi, čak i oni koji su napravili puno dobroga za svoje sredine brzo zaboravljaju, a u nastojanju da se to ne dogodi s uspomenom na Josipa Žunca organizirana je izožba pisanica i narodnih rukotvorina, rekao je predsjednik KUD-a Rečica Željko Gojšić.

Ovo događanje je nastavak svega onoga što je započeo Josip Žunac Žuti kako su ga od milja zvali njegovi sumještani, a u planu je da se napravi trajni spomen na njega. Zahvalni smo mu za sve što je učinio za Rečicu, stoga nećemo dopustiti da Josip Žunac i njegovo djelo padnu u zaborav, barem kroz tradicionalnu izložbu on će živjeti u svom mjestu, kazao je Gojšić.