Koalicija HDZ, HSS, HSLS i HSP AS predstavila planove za Novi centar

KARLOVAC –  Upućujem vam iskrenu poruku i ponudu: radimo zajedno u korist ugodnijeg življenja svih nas u našem kvartu i razgovarajmo, zajedno analizirajmo, zajedno rješavamo teškoće svakodnevnog života na koje nailazimo, zajedno lobirajmo i kucajmo na sva vrata za još bolji Novi centar, poručio je večeras dr. Josip Žunić, nositelj koalicijske liste HDZ-a, HSS-a, HSLS-a te HSP-a dr. Ante Starčević.

Inače, nositelj liste u Novom centru živi gotovo pedeset godina, a prije sedam godina bio je predsjednik te gradske četvrti.

– Zajedno smo realizirali rasvjetu ispred zgrade u Meštrovićevoj/Sarajevskoj ulici, dječje igralište u Sarajevskoj, zasadili približno 80 – ak stabala, postavili prve klupe na Šetalištu grada Vukovara, napravili nogometno igralište, mural “San djevojčice Z”, pokrenuli Glasnik Novog centra, rekao je dr. Žunić.

Govoreći o problemima danas, naglasio je kako su oni brojni od grijanja, održavanja zgrada, kvalitete stanovanja, poplava nižih djelova zgrada zbog obilnih kiša, kanalizacijskih i podzemnih voda, školovanja, nedostataka vrtića do otuđenosti. Posebice je kod potonjeg mislio na probleme siromaštva i raslojavanja društva.

– Zajedničkim radom, slogom, i bez obzira kojim strankama pripadamo, koje vjeroispovijesti bili ili nosili bilo koji drugi atribut sa sobom ili na sebi možemo mijenjati situaciju. Probleme moramo zajedno detektirati kao što bismo trebali o njima otvoreno razgovarati, naglasio je dr. Žunić govoreći o planovima.

Inače u programu ove kolalicijske liste brojni su planovi za gotovo sve dobne skupine. Tako su zacrtali gradnju dječjih igrališta, mini golf igrališta, uređenje parkirališta, uređenje Mažuranićeve obale kao i uređenje staze za pješake u ulici Tina Ujevića. Planiraju također pomoći vlasnicima kućnih ljubimaca, a u njihovom programu našlo se prostora i za osobe treće životne dobi.