Pomoć sportskim klubovima koji su pretrpjeli štetu u poplavama

KARLOVAC – U prošlogodišnjim poplavama velika šteta nastala je i na sportskim objektima. Kako bi lakše nadoknadili štetu, sportskim je klubovima pritekao u pomoć grad Karlovac, donacijom 100 tisuća kuna prikupljenih u akciji “Nema predaje”.

NK Kupa dobio je 40 tisuća kuna, NK Karlovac 1919 i TKD Karlovac po 20 tisuća, a nogometni klubovi Korana i Mostanje po 10 tisuća kuna. Njihovi stadioni i klupske prostorije tjednima su bili pod vodom i to nekoliko puta prošle godine, a navedene donacije pomoći će im u obnovi.

TKD Karlovac uspio je sanirati dio nastale štete zahvaljujući građanima, odnosno roditeljima djece koja treniraju i članovima kluba, no novac će im dobro doći za potpunu sanaciju, kaže predsjednik KŠZ Želimir Feitl.

Situacija u kojoj se nalaze sportski klubovi nije laka ni jednostavna, dugogodišnja kriza u kojoj se nalazimo najviše se prelama upravo na leđima sportaša. Nažalost i sponzora je sve manje, jer i tvrtke se nalaze u teškoj situaciji, novac diktira tempo rada sportskoj zajednici i ove godine neće biti nekih velikih projekata, već samo održavanje objekata, kaže Feitl i dodaje da sav novac ide u redovnu djelatnost klubova, no uvjeren je da i sport čekaju bolje godine.