Predstavljeni kandidati za GČ Banija, Zvijezda, Švarča i Drežnik-Hrnetić

KARLOVAC – Kao što je i najavljeno, koalicija SDP-HNS-Laburisti-Novi val ovaj tjedan predstavlja nositelje svojih lista na predstojećim izborima za vijeća gradskih četvrti. Danas su na red došli kandidati za gradske četvrti Banija, Zvijezda, Švarča i Drežnik- Hrnetić koji su govorili o prioritetima i projektima koje će “gurati” ako osvoje izbore.

Uređenje ulice Banija, autobusnih stajališta u Zagrebačkoj ulici, biciklističkih i pješačkih staza, otvaranje prostorija gradske četvrti prema svim građanima, uređenje igrališta za djecu, rješavanje problema opasnog križanja Bašćinske i Senjske ulice, plinifikacija na Švarči, izgradnja kanalizacijske mreže tamo gdje je još nema, bolje održavanje zelenih površina, sve su to planovi i prioriteti Lijeve koalicije za ove četiri gradske četvrti. U planu im je i otvoriti prostorije gradskih četvrti prema svim građanima, kao i dodatni budžet za projekte poput uređenja okoliša pokušati namaknuti putem raznih natječaja.

No, ni današnje predstavljanje kandidata i programa lijeve koalicije za predstojeće izbore za mjesnu samoupravu nije prošlo bez kritika na račun gradske vlasti. Tajnica gradskog SDP-a Marina Novaković Matanić prozvala je gradonačelnika Damira Jelića da je donacije sportskim klubovima iz fonda “Nema predaje” dodijelio u sklopu predizborne kampanje. Taj je novac, smatra Novaković Matanić, trebao biti namijenjen za fizičke osobe i obnovu njihovih kuća, a ne za klubove koji se ionako financiraju iz proračuna.

Također, iz SDP-a su prozvali Domoljubnu koaliciju da plakatima za pojedine gradske četvrti zbunjuju građane jer na njima navode projekte koji su u ovlasti gradske uprave.