HSLS pozvao građane na izbore; zaokružite našu koaliciju mi želimo raditi za zajednicu

KARLOVAC – Želja nam je ostvariti dobar rezultat na nedjeljnjim izborima jer na neki način taj rezultat će biti slika ili preslika onog što smo radili u ove dvije i nešto više od godine dana i, na neki način potvrdit će se ova gradska vlast, gradska uprava, dužnosnici i svi članovi gradskog vijeća, izjavio je Dragutin Belavić iz HSLS-a ogranak Karlovac. Naime HSLS na ove izbore izlazi kao kolalicijski partner HDZ-u, HSS-u, HSP-u te HSP-u dr. Ante Starčević.

Ujedno Belević je na izbore za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pozvao glasače HSLS-a, članove te stranke, ali i smpatizere kao i sve Karlovčanke i Karlovčane. Pozavo ih je da zaokruže koaliciju koju čine stanke HDZ, HSLS, HSS, HSP te HSP dr. Ante Starčević.

– Mi smo na toj zajedničkoj listi jer HSLS želi biti konstruktivna stanka, želimo raditi za zajednicu, pridonositi svakoj zajednici, općenito činiti dobro. Samtramo da smo u ove dvije i pol godine dobro radili te da smo na dobrom putu, kazao je D. Belavić.

Govoreći o glavnom cilju i interesu HSLS-a, Belavić je naglasio kako je to razvoj gospodarstva.

– Glavni cilj HSLS-a je razvoj gospodrastva zato što se gradski proračun puni iz naših plaća, prireza, poreza. Upravo zbog toga potrebna nam je nova porezna politika, potrebna su i nova radna mjesta, ali isto tako potrebno nam je vrednovanje potencijala grada Karlovca. U tom momentu ako će na tom planu biti razvoj, onda će biti razvoj u gradu Karlovcu kao jedinici lokalne samouprave, ali i u svakoj gradskoj četvrti, u svakom mjesnom odboru. Za sada je malo sredstava, a puno želja. Puno je projekata koji imaju građevnu dozvolu koji su spremni za realizaciju, ali na proračunskoj strani nema rezervirane stavke, nema pozicije jer jednostavno nema financijskih sredstava. Upravo zbog toga HSLS već duže vrijeme govori o tome da državu treba decentralizirati, da taj odnos sredstava koji odlazi u državu, u državni proračun iz naših plaća, poreza i prireza je 9:1, samo onaj mali postotak ostane gradovima i općinama, a mi se zalažemo da to bude odnos 8:2 ili 7:3. U tom momentu bi moglo doći do realizacije većeg broja projekata u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, kaže Belavić.

Belavić je također pozdravio današnje otvaranje dječjeg vrtića na Švarči, rekavši kako je to ulaganje u budućnost i razvoj.

– Neki to nisu shvatili. Zašto ulaganje u razvoj? Razvoj upravo zbog toga jer se mladim ljudima koji upravo kreću u život, a nisam spomenuo ulaganja u osnovne i srednje škole, stavraju bolji uvjeti za ostanak. Na taj način vežemo roditelje da ostaju u ovom gradu, a ne da odaze na rad u Norvešu, Njemačku, Italiju. Želja nam je da svi ostanemo ovdje, da naše mlade generacije imaju posla u Karlovcu, u Hrvatskoj. Na Švarči se nije izgradio samo vrtić nego i prometnica, a izvršena je i plinofikacija. Vjerujemo da će se tako u svakoj gradskoj četvrti u svkom mjesnom odboru kroz neku kapitalnu inevesticiju poboljšati uvjeti života, kaže Belavić.

Na kraju završne press konferencije Belavić je poručio nismo za politiku opstrukcije, nismo za izmišljanje slučajeva kao što nismo za politiku nepovjerenja, nego želimo biti dio politike povjerenja. Također je poručio da spremaju novi gospodarski program za parlamentarne izbore.

– Samtramo da će novim gospodarskim programom, jer naši članovi HSLS-a, tu spominjem gospodina Josipa Budimira koji se spomnje kao budući ministar gospodarstva, kroz tu državnu vertikalu doći do svakog pojedinca u svakoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru, poručio je Belavić.