Klub za podvodne aktivnosti dobitnik javnog priznanja Karlovačke županije

KARLOVAC – Klub za podvodne aktivnosti Karlovac jedan je od dobitnika javnih priznanja Karlovačke županije za 2014. godinu, nagrade koja se dodjeljuje za posebna postignuća, zasluge i uspjehe u radu. Ovim povodom klub je predstavio svoje aktivnosti u prošloj godini, a najponosniji su na nove prostorije na obali Kupe kod mosta Alessanria, koje su uredili vlastitim snagama.

Kada je prije dvije godine Klub od Karlovačke županije dobio na korištenje ovaj prostor, objekt je bio u neupotrebljivom stanju. Objekt koji je nekada bio dijelom Doma zdravlja, nije korišten čak tri desetljeća, a u tom je periodu posve propao; krov je prokišnjavao, stropne grede i letve na krovištu bile su trule, vanjska i unutarnja žbuka i stolarija bili su uništeni, prostorije su bile pune otpada, a vidljivi su bili i tragovi boravka beskućnika. Danas je ovdje sasvim drugačija slika. Radovi su dugo trajali, no iako je njihova vrijednost prema troškovniku ovlaštenog inženjera preko pola milijuna kuna, realno je plaćena samo petina tog iznosa, dok je sve drugo učinjeno vlastitim rukama i uz pomoć donacija, kaže predsjednik Kluba Amirudin Talakić.

Nakon starog, neadekvatnog prostora u Preradovićevoj, novi na Dubovcu od nemjerljive je vrijednosti, jer osim pravilnog skladištenja opreme omogućava i prigodni prostor za edukaciju, što je posebno važno jer Klub redovno sudjeluje u akcijama spašavanja i pružanju pomoći kod nesreća.

Inače, Klub za podvodne aktivnosti Karlovac osnovan je u travnju 1978. što znači da upravo ovaj mjesec slavi 36 godina rada. Tijekom svih tih godina zaslužili su brojna priznanja, među kojima je i Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić. Posljednja u nizu nagrada, javno priznanje Karlovačke županije za 2014. godinu, bit će im dodijeljena u ponedjeljak na Dan županije.