Vrtić na Švarči otvoren!

KARLOVAC – Stotine balona danas je odletjelo u zrak povodom otvorenja najljepšeg i dugoočekivanog vrtića Švarča. Novi vrtić od danas postaje mjesto sreće i veselja brojnih malih Karlovčana i Karlovčanki. Vrtić u mirnom dijelu naselja Švarča dobio je jednu novu kvalitetu, u kojem će djeca imati ugodan boravak. Uz veće smještajne kapacitete vrtić nudi i poboljšanje materijalnih uvjeta za svu djecu i djelatnike.

Dječji vrtić Švarča primat će 150 predškolaca u 5 vrtićkih i tri jasličke skupine. Po sistemu ključ u ruke, vrtić je izgrađen kao objekt drvene montažne konstrukcije energetskog razreda A. Vrtić ima i polivalentnu dvoranu, dječju knjižnicu, prostore za odgojno obrazovne i zdravstvene radnike. Također tu je i kuhinja u kojoj će se pripremati 500 obroka dnevno, praonica i glačaonica rublja.

Ukupna vrijednost projekta je 18 mil. kn, od čega je 15 mil. uloženo u izgradnju vrtića a 3 mil. u infrastrukturne projekte. Današnje otvorenje uveličala su djeca ostalih vrtića Četiri rijeke svojim pjesmicama, vicevima i plesom.

Želja se ostvarila, a obećanje ispunjeno! Vrtić na Švarči je otvoren!