Smotra učeničkih zadruga u Rečici

REČICA – Kad se male ruke slože, doista se može mnogo, dokaz su i učenici 13 škola Karlovačke županije koji su danas u OŠ Rečica predstavili što su to radili čitavu godinu kroz svoje učeničke zadruge. Naime održana je 16. po redu smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije, na kojoj su izabrani i najbolji koji će sudjelovati na državnoj smotri.

Na području naše županije djeluju 22 učeničke zadruge, a bave se doista raznolikim aktivnostima. Od proizvodnje jabučnog octa, preko izrade raznih ukrasnih predmeta, pa do igračaka. Domaćin ovogodišnje smotre OŠ Rečica jedna je od prvih škola u županiji koja je osnovala zadrugu 2001. godine.

Radi se sa srcem i dušom, mentori često koriste i svoje slobodno vrijeme za rad s učenicima, jer kroz zadrugarstvo ne čuva se samo tradicija, potiče se kreativnost učenika i poduzetnički duh, kaže ravnateljcia OŠ Rečica Đurđa Rukavina.

27. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske će se održati od 15. do 16. svibnja u dvorani Boćarskog doma u Zagrebu. Tema županijskog izložbenog prostora bit će: “Oko Kupe i Korane”