Prioritet Udruge pripadnika 110. brigade – obilježavanje 20. obljetnice Oluje

KARLOVAC – Dugogodišnja kriza nije poštedjela nikoga, pa tako ni karlovačku udrugu pripadnika 110. brigade. Zbog neizvjesnih prihoda iz gradskog i županijskog proračuna i problema kod naplate članarina jer je dio članova nezaposlen, udruzi je teško planirati aktivnosti, jer nisu sigurni s kolikim će sredstvima raspolagati ove godine.

Rečeno je to na redovnoj izvještajnoj skupštini udruge, na kojoj se, na razočaranje vodstva, nisu pojavili niti predstavnici Grada Karlovca niti Karlovačke županije.

No, budući da se ove godine u kolovozu navršava punih 20 godina otkako je Hrvatska vojska vojno-redarstvenom operacijom Oluja, oslobodivši okupirano područje tzv. Srpske Krajine, izborila pobjedu u Domovinskom ratu, ono što je sigurno je da će upravo dostojno obilježavanje ove obljetnice biti glavna ovogodišnja zadaća karlovačke udruge pripadnika 110. brigade. Konačna odluka o lokaciji središnje proslave još uvijek nije donesena, a u karlovačkoj udruzi pripadika 110. smatraju da nema razloga za promjene te da proslava ne bi trebala “seliti” iz Knina.

U planu udruge je izraditi materijale koji bi služili kao trajna uspomena na učešće brigade u Oluji, te njenom ratnom putu od 1991. do 1996. godine. No teško je, kaže predsjednik Vladimir Benko, išta konkretno planirati, kada još uvijek ne znaju s koliko će novca raspolagati.

Osim obljetnice Oluje, udruga pripadnika 110. planira 28. lipnja obilježiti godišnjicu svoje brigade, posjetiti Vukovar i Škabrnju, te provesti edukativni projekt “Putevima sjećanja i mira” u sjećanje na poginule pripadnike brigade.