Ivica Boljar dobro se oporavlja u Lovranu

KARLOVAC - Nakon teške operacije tumora zdjelice u Beču, Karlovčanin Ivica Boljar trenutno se oporavlja u Lovranu u tamošnjoj klinici za ortopediju, oporavak ide dobro, no po riječima njegove majke Mirjane, Ivicu iz Lovrana ovih dana moraju prebaciti u Zagreb, najvjerojatnije u bolnicu Rebro.

Iz Beča u Lovran Ivica je stigao u petak, a danas su njegovoj majci javili kako ga zbog možebitnih komplikacija te oporavka trebaju prebaciti pod nadzor kirurga.

– Ivica mora dva tjedna provesti pod nadzorom kirurga kako bi ustanovio rade li mu crijeva normalno kao i ostali organi, a nakon toga čeka ga odlazak u rehabilitacijsku kliniku, koja će to klinika biti još nije poznato, kazala je Mirjana Boljar.

Inače, Ivičina majka zahvalila se svima koju su sudjelovali u humanitarnoj akciji udruge “Novi život” koja je prikupljala financijska sredstva za pomoć Ivici u liječenju. Operaciju i 21 dan oporavka nakon nje pokrio je HZZO, a 160 tisuća kuna prikupljenih u akciji namijenjeno je za liječenje nakon toga.

Svima koji su pomogli u humanitarnoj akciji udruge “Novi život” zahvalio se i sam predsjednik te udruge Ivan Mandić, osobito karlovačkom poduzetniku Nikoli Hanželu koji je bio jedan od većih donatora.

Udruga “Novi život”, koja brine o zdravlju Ivice Boljara, ujedno je najavila brojne aktivnosti ovog proljeća. Prva aktivnost nastavak je akcije “Hodanjem za zdravlje”. Tako će ove subote hodati u Jastrebarskom. U Jastrebarsko odlaze na poziv dogradonačelnika i tamošnjeg planinarskog društva.

– Svi zainteresirani građani, planinari i ljubitelji prirode mogu sudjelovati u ovoj akciji hodanja. Polazak je autobusom s Korza u Karlovcu do Okića, odakle će se hodati do Japetića, rekao je Mladen Kuka, predsjednik CEIK-a “Braća Seljan”.

Govoreći o putu Kuka je napomenuo da nije težak, 3 do 4 sata hodanja. Ukoliko netko ne bude mogao savladati put bit će zbrinut. Inače, na Japetiću sve sudionike akcije “Hodanjem za zdravlje” očekuje ručak i druženje kao i autobus kojim će se vratiti kući. Svi zainteresirani mogu se javiti na 097 621 95 73.

Naredna akcija “Hodanjem za zdravlje” planirana je za 1. svibanj, a članovi udruge “Novi život” očekuju goste iz Jastrebarskog i Samobora. Ruta hodanja također je već zacrtana, od Karlovca do Novigrada na Dobri gdje ova udruga ima zemljište i gdje planiraju napraviti eko vrt. Inače, zemljište im je darovao pater Filip Vicić, novigradski župnik.