Obilježen Dan županije – unatoč teškim vremenima, ciljevi su ostvareni

KARLOVAC – Sagledavajući stvari, možemo reći da smo ispunili zacrtane ciljeve i prioritete unatoč teškim vremenima, ali da se može bolje, može se, rečeno je na Svečanoj sjednici održanoj u karlovačkom Zorin domu povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije.

Vrijeme u kojem se nalazimo vrijeme je beznađa, besperspektivnosti, jednom riječju izgubljeno vrijeme istaknuo je u svom govoru predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić, dodavši da se ipak u takvom vremenu uspjelo u zacrtanim ciljevima, a tako će i nastaviti.

– Dat ćemo sve od sebe i nastaviti raditi u cilju da naša županija bude mjesto ugodnog življenja, jer ona to i zaslužuje, zbog nas, naše djece i naše domovine, poručio je Bokulić.

Za razliku od prošlogodišnjeg Dana županije kada mu je govor trajao 44 minute, ove godine župan Ivan Vučić je skratio govor na svega 15 minuta i sam se našalio na vlastiti račun kazavši kako su ga zezali da samo Fidel Castro i Hugo Chavez imaju duže govore od njega.

U tih 15-ak minuta župan je sažeo rad u proteklih godinu i osvrnuo se na brojne investicije poput ulaganju u komunalnu infrastrukturu, energetsku učinkovitost kuća i škola, ulaganja u zdravstvo, socijalu te brojne druge programe.

– U okruženju u kojem živimo i radimo, uvažavajući aktualnu gospodarsku situaciju u državi i nastojanje naše županije da se okrene drugim izvorima financiranja poput europskih fondova, mogu obećati da ćemo u narednom razdoblju nastaviti sa zacrtanom politikom razvoja Karlovačke županije, kazao je župan Vučić.

Da je Karlovačka županija na dobrom putu i jedna od boljih hrvatskih županija potvrdili su predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić te predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, oboje naglasivši da su županije te koje su nositelji razvoja.

– Mi želimo da županije budu partner Vladi RH, nažalost u ovom sastavu Vlade toga nema. Nadam se da će doći neka druga vlast koja će razumjeti da Hrvatskoj ne treba jedan centar moći, već 20 razvojnih točaka koje mogu ovu državo odvesti u boljem smjeru, rekao je Tolušić.

– Naše županije opravdavaju svoje postojanje kao povijesno – političke i gospodarske cjeline. Drago mi je čuti da unatoč krizi i nedostacima fiskalnog sustava, uspijevate ostvariti i podupirati niz vrijednih projekata. Ljudski i materijalni kapital kojim raspolažete, geoprometni položaj, prirodna bogatstva te činjenica da je Hrvatska punopravna članica EU, daju vam razloge da s optimizmom gledate u budućnost, rekla je predsjednica.

Svečana sjednica bila je prilika dodijeliti priznanja, tako su dobitnici godišnjih javnih priznanja Oleksandr Levchenko, Miljenko Ožura, Karlovačka građanska garda, Klub za podvodne aktivnosti i Arkada, a dobitnik priznanja za životno djelo je general pukovnik Miljenko Crnjac. Svečanu sjednicu svojim nastupima uveličali su folklorna skupina Vuge i Karlovački Pelivani, a samo obilježavanje započelo je svetom misom u Crkvi Presvetog Trojstva nakon čega su izaslanstva županije, Hrvatskog sabora, gradova i općina, vojske, policije i vatrogasaca te udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i upalili svijeće na groblju Jamadol.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Dan_zupanije_2015/*{/rokbox}