Predsjednica Grabar-Kitarović obišla karlovačke poduzetnike i obrtnike

KARLOVAC – Dolazak predsjednice Republike na Dan karlovačke županije iskoristili su karlovački poduzetnici i obrtnici. Tako je predsjednica Grabar-Kitarović obišla danas jednu od najuspješnijih hrvatskih tiskara u vlasništvu poduzetnika Nikole Hanžela. Predsjednica je naglasila da redovito posjećuje i uspješne tvrtke, ali i one koje nisu toliko uspješne.

Nakon obilaska tiskare, predsjednica se uputila na Gornju Jelsu, gdje je posjetila jednu od najuspješnijih malih tvrtki, Klesarstvo Stanković. S vlasnikom tvrtke Darkom Stankovićem predsjednica je razgovarala o problemima obrtnika, te njihovim pokušajima da opstanu na tržištu usprkos dugogodišnjoj krizi.

Najveći problem obrtnika je što oni odgovaraju svom svojom imovinom, kaže Stanković, dok trgovačka društva odgovaraju samo s unesenim kapitalom. Upravo o tom problemu razgovarali su s prvom ženom Hrvatske.
Predsjednica Grabar Kitarović obećala je da će napraviti sve što je u njezinoj moći da pomogne obrtnicima. Iako su karlovački obrtnici svjesni da je to težak posao, nadaju se da će im predsjednica u borbi za spas obrtništva pomoći.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kolinda_obilazak/*{/rokbox}