U sklopu projekta “Filmski Uskrs i Vaskrs” održane projekcije filmova u Vojniću

VOJNIĆ – Kinoklub Karlovac nije mirovao ni tijekom Uskrsnih praznika. Točnije, radio je punom parom te je i ove godine bar na kratko vratio kino u Vojnić. U sklopu projekta “Filmski Uskrs i Vaskrs”, a kojeg je Kinoklub proveo u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom te pod pokroviteljstvom Općine Vojnić, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Karlovca, u kino dvorani Doma kulture Vojnić održane su 10. travnja projekcije filmova “Hrabri mališan” i “Bit ćemo prvaci svijeta”.

U ugodno popunjenom kinu sve su generacije uživale u filmovima i bar su se na kratko svi mogli prisjetiti vremena kada je kino u Vojniću radilo redovito, kažu iz Kinokluba.

Posebno oduševljenje publike na obje održane projekcije izazvao je igrani film “Banditi na zadatku” koji je prikazan uoči projekcija “Hrabrog mališana” i “Bit ćemo prvaci svijeta”. Film je nastao na radionici igranog filma održanoj u ožujku ove godine u OŠ Vojnić. Tom prilikom je desetak učenika sedmih i osmih razreda dobilo priliku pod vodstvom Mateje Banić i Kristijana Protulipca naučiti ponešto o filmu i okušati se u snimanju svog prvog filma. Sudeći po dugotrajnom pljesku koji je popratio ovaj njihov uradak i učenici i voditelji radionice su odradili odličan posao.

uskrs_vaskrs1