Radionice o Hrvatskom domu kao budućem društvenom-kulturnom centru

KARLOVAC - Čak pet radionica s ciljem izrade modela održivosti društveno-kulturnog centra Hrvatski dom bit će održano danas u Gimnaziji Karlovac, u Mikrokinu. Cilj radionica je propitati razmišljanja i potrebe za razvoj društveno-kulturnog centra u Karlovcu, te dobiti relevantne i recentne ulazne informacije za programiranje, izradu prostorne provjere i skraćenog poslovnog modela društveno-kulturnog centra.

Radionice se odvijaju u sklopu pilot-programa “Prostori sudjelovanja” čiji je cilj razvijati procese savjetovanja te zajedničkog rada s organizacijama civilnog društva i građanima na utvrđivanju prostora u gradu koji mogu biti preuređeni u buduće društveno-kulturne centre.

Radionice vode Teo Petričević iz Centra za eko-društveni razvoj civilnog društva CEDRA Čakovec te Miranda Veljačić iz arhitektonskog kolektiva Platforma 9.81.

Radionice organizira Grad Karlovac u suradnji s mrežom udruga Kaoperativa uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u području pilot-programa “Prostori (su)djelovanja”.