Troje ljudi teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama

KARLOVAC – Čak tri prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se jučer na karlovačkom području.

Na pješačkom prijelazu na raskrižju Mačekove i Meštrovićeve ulice, 28-godišnji vozač je osobnim automobilom udario 83-godišnju pješakinju i teško ju ozlijedio. Protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

Poslijepodne se u naselju Donja Jelsa, dogodila prometna nesreća između osobnog automobila i mopeda. Osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.55 promila upravljao je 56-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine udario u moped kojim je ispred njega upravljao 65-godišnjak. Tom prilikom 65-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv pijanog vozača automobila bit će podnesena kaznena prijava.

Na križanju ulica Smičiklasove i Bartola Kašića dogodila se još jedna prometna nesreća između osobnog automobila i mopeda. Mopedom je upravljao 62-godišnjak koji je u raskrižje ušao na znak crvenog svjetla te je na njega naletio osobni automobil kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj nesreći vozač mopeda je teško ozlijeđen te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.