Susret mladih prirodoslovaca u Gimnaziji Karlovac

KARLOVAC – Gimnazija Karlovac bila je domaćin susretu mladih prirodoslovaca iz Karlovca i Čakovca. Radi se o dobroj suradnji dviju škola jer obje provode eksperimentalnu nastavu iz kemije, biologije i fizike, odnosno učenici imaju mogućnost sudjelovati u dodatnoj nastavi tih predmeta.

Učenici karlovačke Gimnazije kao i njihovi kolege iz Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca vole prirodne predmete, tako kažu njihove profesorice te je iz tog razloga prije nekoliko godina pokrenuta i dodatna nastava iz prirodnih predmeta: kemije, biologije i fizike.

Iz ovih predmeta učenici Gimnazije redovito postižu zapažene uspjehe na državnim natjecanjima, tako da su u radionicama sudjelovali najbolji učenici – njih 30 iz Čakovca i 30 iz Karlovca. Već na jesen suradnja se nastavlja, a Karlovčani putuju u Čakovec.

U Gimnaziji Karlovac već godinama se radi i na obnovi starih učila, tako da su sponzori dobrodošli jer iako je velik dio učila prošao proces renoviranja, još uvijek je velik dio onih kojima je potrebna obnova, kaže profesorica – mentorica fizike i kemije Tanja Mihaljević.

Gimnazija Karlovac je jedna od rijetkih škola u kojima je velik interes za prirodne predmete, a na tom tragu nastavit će se raditi i ubuduće.