U nedjelju Sajam rabljene dječje odjeće i opreme

KARLOVAC – Danas kad je svaka kuna važna i pokušavamo štedjeti što je više moguće česta su i organiziranja raznih sajmova rabljene odjeće kako bi se riješili viškova iz ormara, zaradili koju kunu, ali i kupili nešto po povoljnoj cijeni. Prvi put u Karlovcu u nedjelju će biti organiziran Sajam rabljene dječje odjeće i opreme.

Biti roditelj u današnjem vremenu krize znači biti i kreativan. Osim razmjene odjeće, prosljeđivanja prijateljima i poznanicima onoga što su vaši mališani prerasli, roditelji često kupuju i rabljene stvari jer, konačno, djeca toliko brzo rastu da u samo nekoliko mjeseci prerastu hlače, majicu ili neki drugi komad odjeće.

Već su bili pokušaji organiziranja buvljaka, ali ne specijalizirani za dječju odjeću i opremu, a kako sam i sama mama često nabavljam rabljenu odjeću, većinom preko interneta, ali još uvijek mi je bolje doći i vidjeti uživo što je to što se nudi, kaže organiztorica Sajma Aleksandra Dimitrov. Kada se kupuje preko interneta stvari su skuplje jer morate platiti poštarinu, kada dođete na neko mjesto gdje možete nabaviti opremu i odjeću lakše je i jeftinije, dodaje Dimitrov.

Već u prvom danu interes je bio velik i što se tiče onih koji bi željeli ponuditi svoje stvari, ali i onih koji su najavili svoj dolazak u nedjelju u prostor Centra za mlade na Gazi, točnije na Strugi 1. Jučer je prijavljeno 15 izlagača, a vjerujem da će prijava biti još, kaže Dimitrov. Zbog ograničenog mjesta za izlagače jedini limit je po jedna velika stvar, dakle kolica, hranilica, sjedalica ili neki drugi komad opreme, dodaje. Pravilo je da bez obzira prodajete li noviju odjeću ili staru cijena mora biti kao da je rabljena.

Bez obzira na velik broj prijava, mjesta za izlagače još uvijek ima, stoga se prijaviti možete na mail bozic108@yahoo.com ili na facebook stranici pod nazivom Sajam rabljene dječje odjeće i opreme Karlovac. https://www.facebook.com/events/1557080147891485/

Ako interes bude dobar, vjerojatno će ovakvih sajmova biti još. U nedjelju od 9 do 12 sati svi su pozvani da prošeću do Gaze i možda nabave nešto što im je potrebno po pristupačnoj cijeni, ili pak prodaju nešto što im smeta, a nekome će dobro doći.

aleksandra_dimitrov