Otvorena sezona u Srcu prirode – cilj daljnje unapređenje turističkog proizvoda

GORICA LIPNIČKA – Od početka projekta “Hrvatska 365” zabilježen je dvoznamenkasti rast noćenja i dolazaka turista. Destinacija Zeleno srce Hrvatske koja obuhvaća područje Karlovca, Ozlja i Ribnika stabilna je i nastavit će raditi u ovom sastavu na daljem unapređenju turističkog proizvoda.

Prije sedam godina u Gorici Lipničkoj otovreno je Srce prirode koje je nedavno ponijelo titulu prvog integralnog hotela u Karlovačkoj županiji. U objekt Srce prirode uloženo je više od milijun i 500 tisuća eura, no ulaganja se planiraju i u buduće. Ove godine uređeno je pet biciklističkih te tri staze za nordijsko hodanje. Kako je Srce prirode dio destinacije Zeleno srce Hrvatske sve što se čini, čini se u cilju što duljeg zadržavanja gostiju na prostoru gradova Karlovca i Ozlja te općine Ribnik.

Srca prirode danas ima vanjski grijani natkriveni bazen, kušaonicu vina, etno muzej, dječje igralište, boćalište, teren za mali nogomet, viseću kuglana, stolni tenis, stolni nogomet, najam bicikala te mnoge druge usluge, a nadogradnja se nastavlja.

Posjete sajmovima, oglašavanje i promocija dio su razvoja projekta Hrvatska 365, a mikroprojekti poput Srca prirode vrijedni su kao i oni veliki, kazao je zamjenik ministra turizma Davor Ižaković. Projekt Hrvatska 365 kompaktibilan je s nastojanjima gradova Karlovca i Ozlja te Karlovačke županije da se oživi ruralni prostor koji ima sve manje stanovnika.

Prirodni potencijali i ljepote odavno nisu dovoljni za razvoj turizma, svjesni su toga i sudionici ovog projekta te najavljuju daljnja nastojanja zajedničke promocije i proširenja ponude.