Prvi turnir Gamerz only April Lan okupio brojne timove iz zemlje i inozemstva!

KARLOVAC – Planetarno popularna igrica “Call of duty 4” igrala se dva dana u Karlovcu. Riječ je o igrici koja broji milijune svojih korisnika diljem svijeta, ali za razliku od prethodnih inačica koje su se bavile tematikom Drugog svjetskog rata, ova verzija bavi se modernim dobom. U prekrasno uređenom interijeru na 3. katu MV Trend centra na adresi Trg Josipa Broza 2, koji pomalo nalikuje na svemirski brod, 60 igrača raspoređenih u 12 timova borilo se za titulu najboljih.

“Call of duty 4” turniri održavaju se od samog plasiranja ove igre na tržište. Turnirski i Online ovo je najigranija inačica. Iako se igra diljem svijeta, u Hrvatskoj turniri su najčešće organizirani jedanput, eventualno dva puta godišnje. Razlog tome svakako valjda vidjeti u neadekvatnom prostoru za igru, no otvorenjem jednog ovakvog veličanstvenog prostora, turnir će se održavati barem jednom u kvartalu, navodi Josip Čavlović, voditelj igraonice.

Postoji razlika između pojedinačne igre “Call of duty 4” i one uz timskom radu. Za pojedinačne nije “Search and destroy” nego “Free for all” (svi protiv svih), međutim turnirski je najčešće 5 na 5. Nakon što se dosegne 13. level, ta ekipa je pobjednička. Jučer su se igrale grupne faze, no današnji dan rezerviran je za play off. Ovu igru može igrati bilo tko, kotizacija za turnir bila je 100 eura po ekipi. Velika većina igrača koja su se natjecala na turniru u Karlovcu su internacionalna imena.

Da bi konkurali vrhu Europe i igrali s vodećim imenima potrebno je dosta vremena. Svaka ekipa ima svoju mapu, tj. taktiku za rješenje. Za igrače u prostoru igraonice uređen je i dio gdje se mogu igrati klasične igre poput biljara, pikada i slično kako bi napravili odmak od virtualnog svijeta. Iako igraonica još službeno nije otvorena, svečano otvaranje očekuje se uskoro, kada ćete svi vi ljubitelji virtualnog svijeta moći doći u Warp-Omega igraonicu i barem na kratko zaboraviti stvarnost u kojoj živimo.

Nakon jučerašnjeg finala, koje se odužilo dugo u noć, slavila je ekipa iz Česke. Ovo im nije prva pobijeda u karijeri, dapače ništa manje nisu ni očekivali. Nagrađeni su s 500 eura, medaljom i peharom. Domaća ekipa zauzela je 5. mjesto.


{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Igraonica_turnir/*{/rokbox}