cacib1

Noć knjige i ove godine u Karlovcu – u program uključen i zatvor

KARLOVAC – Putovanje kroz noć knjige naziv je ovogodišnje manifestacije koja će osim u prostoru Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića biti održana u karlovačkom zatvoru. Naime ove godine u programu Noći knjige osim 161 knjižnice sudjeluje i 21 zatvor.

Četvrtu godinu za redom Gradska knjižnica uključena je u obilježavanje Noći knjige, a bogat program pripremljen je na svim odjelima, a događanja su organizirana u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Knjižnim blokom – inicijativom za knjigu, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Knjižnicama grada Zagreba, Udrugom za zaštitu prava nakladnika ZANA te portalom za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Podsjetimo još kako je Svjetski dan knjige i autorskih prava proglašen 1995. godine na glavnoj skupštini UNESCO-a jer su 23. travnja 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare te Inca Garcilaso de la Vega. Istog su datuma tijekom godina rođeni ili umrli ugledni autori kao Maurice Druon, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejia Vallejo. 22. travnja obilježava se i Dan hrvatske knjige u spomen na Marka Marulića koji je na taj datum 1501. dovršio Juditu.

Cijeli program Noći knjige pogledajte na http://www.gkka.hr/