Općina Vojnić proslavila svoj dan – prošlu godinu obilježile recesija, poplave i depopulacija

VOJNIĆ – Recesija, milijunske štete od poplava i depopulacija dio su događanja koja su obilježila proteklu godinu u općini Vojnić koja je danas proslavila svoj dan. No, da ne bi sve bilo tako crno, valja istaknuti kako se radilo na realizaciji i pripremi brojnih projekata, a vodstvo općine najavljuje kako će dati sve da zadrži mlade na svom području te im omogući normalne uvjete života i ono najvažnije – posao.

Teška je godina iza mještana i vodstva općine Vojnić, osim što su se borili s prirodnom, odnosno poplavama koje su stvorile milijunske štete, borili su se i sa onim čime se bori svaki prosječan građanin ove zemlje recesijom i nedostatkom financijskih sredstava.

Prošle godine ostvareno je dosta toga, kaže načelnik Općine Nebojša Andrić, pripremljeno je dosta projektne dokumentacije i većina proračunskog novca utrošena je upravo na to.

Radi se i na projektu vodoopskrbe i odvodnje, no tu je došlo do problema, jer zakonska regulativa je takva da se općina ne može kandidirati, dodaje Andrić. Problem svake općine je i odlazak mladih ljudi, izuzetak nije ni Vojnić. Naše je da im pokušamo omogućiti što bolje uvjete života i radna mjesta koja moraju biti prioritet, ali sa državne razine moraju se poduzeti veće reforme, smatra Andrić.