Karlovačka županija dijeli potpore za turističke projekte

KARLOVAC – Karlovačka županija uputila je javni poziv za dodjelu potpora projektima razvoja i unapređenja turizma u 2015. godini. Na poziv se mogu javiti pravne i fizičke osobe od obrta, trgovačkih društava, zadruga, udruga, ustanova, turističkih zajednica, gradova i općina do obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava – OPG – ova.

Turistički projekti za koje se traže potpore moraju se ostvarivati na području Karlovačke županije.

Najveći iznos koji Županija sufinancira može biti do 50 posto ukupne vrijednosti projekta, odnosno, do 40.000 kuna po pojedinom prijavljenom projektu, odnosno, ukoliko podnositelj zahtjeva kandidira više projekata, ukupna vrijednost potpora koja se može odobriti po pojedinom podnositelju može iznositi maksimalno 50.000 kuna.

Sredstva potpore za projekte razvoja i unapređenja turizma su bespovratna, a dodjeljivat će se za slijedeće projekte: razvoj i unapređenje turističke infrastrukture, razvoj novih turističkih proizvoda i unapređivanje turističke ponude destinacije te za tradicijske manifestacije i doagađanja.

Zahtjevi u Županiju trebaju stići do 29. svibnja, a koji će projekti potpore dobiti odlučit će župan, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu potpora projektima razvoja i unapređenja turizma.

Rezultati Odluke o dodjeli potpora bit će objavljeni na web stanici Karlovačke županije.


error: Content is protected !!