Blagoslov motociklista ove godine uz humanitarnu notu

 

KARLOVAC – Vijesti o motociklistima stradalima na cestama, nažalost, naša su svakodnevica. Posljedice nesreća na dva kotača u pravilu su teže ozljede ili smrt, a kako bi takvih tragedija bilo što manje, danas je pred crkvom Sveta tri kralja na Baniji održan blagoslov motociklista.

Da bi broj stradalih u prometu bio što manji, i policija tijekom cijele sezone provodi preventivne aktivnosti, a i današnji je blagslov ujedno bio i prilika da se ponovi koji su najčešći uzroci prometnih nesreća.

– Želja nam je približiti se motociklistima kako nas ne bi doživljavali samo u smislu represije, a kada govorimo o nesrećama uzrok su uglavnom prebrza vožnja i alkohol. Kada ne bi bilo te dvije stvari, većina nesreća ne bi se ni dogodila – kaže Saša Lenard, načelnik postaje Prometne policije PU karlovačke.

Današnje druženje motociklista imalo je i humanitarni karakter. Moto klub specijalne policije organizirao je prikupljanje pomoći za 225 djece iz karlovačkih škola koja nemaju pravo na besplatan obrok u školi, iako dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja.


Nakon blagoslova, održan je i tradicionalni defile karlovačkim ulicama, koji je ove godine obzirom na lijepo vrijeme okupio iznimno velik broj sudionika.

blagoslov2

blagoslov3