KABA

Novi uspjesi karlovačkih robotičara

VILLACH – Mladi karlovački robotičari Zajednice tehničke kulture ostvarili su sjajne rezultate na završnom europskom natjecanju robotike održanom u Villachu. Među više od 100 ekipa iz šest zemalja ZTK Karlovac sudjelovala je s tri ekipe u tri kategorije.

U kategoriji RoboDance Secondary prvo mjesto osvojile su Lara Šoše i Una Šnajdar uz mentora Josipa Cvitešića. Srednjoškolska ekipa u sastavu Albert Gajšak i Filip Jakšić osvojila je drugo mjesto, a najmlađa osnovnoškolska ekipa Emil Gajšak i Andro Horvat, osvojili su u konkurenciji 43 ekipe deveto mjesto.

– Naši učenici u Austriji dočekuju se sa posebnim pohvalama za izvrstan rad. U Austriji se robotika izučava kao izborni predmet od prvog razreda osnovne škole i pridaje joj se posebno značenje. Osim rezultatima, svi hrvatski natjecatelji su izuzetno zadovoljni i odličnom organizacijom. ZTK će i dalje podupirati rad svojih robotičara, te se nadamo da ćemo slijedeće godine uspjeti osigurati sredstva za sudjelovanje na svjetskom natjecanju, jer nam osim rezultata sada nedostaju samo materijalni uvjeti, poručuju iz karlovačke zajednice.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/roboticari_villach/*{/rokbox}

omicron