KABA

Živa knjižnica u Europskom tjednu mladih 5. svibnja u Karlovcu

KARLOVAC – Sedmo izdanje Europskog tjedna mladih obilježava se od danas do 10. svibnja u 33 europske zemlje. U obilježavanje tjedna mladih uključena je i Hrvatska, tako da će prigodni program biti održan u devet hrvatskih gradova. U Karlovcu će Europski tjedan mladih biti obilježen 5. svibnja programom Žive knjižnice.

Fokus ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih su programi mobilnosti koji mladima mogu pomoći u otključavanju njihovog potencijala za zapošljavanje i za sudjelovanje u društvu. Cilj je informirati mlade da će sudjelovanjem u programima mobilnosti razviti vještine i znanja koja će im pomoći da postanu konkuretniji na tržištu rada.

U Karlovcu će u sklopu Europskog tjedna mladih 5. svibnja biti predstavljena Živa knjižnica. Riječ je o zanimljivom projektu u kojem ljudi postaju knjige. Svi oni koji dođu 5. svibnja između 14 i 16 sati u karlovačku Promenadu moći će doznati više o Europskom tjednu mladih, Živoj knjižnici i temama koje će biti predstavljene.

Osim što je namijenjen mladim ljudima, Europski tjedan mladih se, također, bavi i informiranjem osoba koje rade s mladima kako bi se poboljšali njihovi kapaciteti za informiranje, da znaju bolje informirati mlade i općenito raditi s mladima.