vijece_2804

KARLOVAC – Već na samom početku sjednice Gradskog vijeća bilo je jasno da neće ići glatko. Prije usvajanja dnevnog reda SDP-ov Josip Benčić zatražio je da se prirez vrati sa 14 na 12 posto. Kako je u proračunu na kraju godine ostalo novca to je dokaz da povećanje nije bilo potrebno, pa vratite građanima novac, konstatirao je Benčić.

Kad smo donosili odluku o povećanju prireza rečeno je da će to u gradski proračun donijeti tri milijuna kuna, s obzirom da se 31. prosinca 2014. godine na računu grada nalazilo 44 milijuna kuna, a radi se o neraspoređenom novcu, tri milijuna je zanemariv iznos, odnosno nije bilo potrebe za povećanjem prireza, rekao je Benčić.

Predsjednik Vijeća Damir Mandić upozorio je da o ovome nije bilo riječi na ssastancima uoči sjednice, a kako se radi o ozbiljnom prijedlogu, bilo bi u redu tako ga i pripremiti.

Nakon gotovo polusatne rasprave je li prijedlog trebao biti u pisanom obliku ili ne, reagirao je gradonačelnik Damir Jelić rekavši da je protuzakonito uvrstiti tu točku jer se Odluka o prirezima odnosi do 31. prosinca. Iako su SDP-ovci tražili stanku, nisu je dobili, a dnevni red je usvojen s 13 glasova za, šest protiv i dva suzdržana.

Aktualac je pak protekao u znaku prepirki na relaciji direktor Zelenila Stjepan Turković – SDP-ova Marina Novaković Matanić. Nju je zanimalo koliko ova gradska tvrtka ima poslovnih kartica, gdje Turković ima vikendicu, zašto je zaposlen novi djelatnik, ali i koji koeficijent u Zelenilu ima zaposlenica Gordana Turković.

Kako je direktor Turković nedavno podigao privatnu tužbu protiv Novaković Matanić rekao je da joj neće odgovarati do kraja procesa, odnosno da će dobiti pisani odgovor.