Sve je spremno za tradicionalnu Prvosvibanjsku bicikllijadu

KARLOVAC – U jeku ratnih zbivanja 1993. godine SSSH je organizirao prvu biciklijadu Biciklom do zdravlja, od tadašnjih 30-ak biciklista došlo se do današnjeg broja od oko 2500 sudionika. I ove godine kreće se iz tri grada županije – Duge Rese, Ozlja i Karlovca, a očekuje se da će im se putem pridružiti biciklisti iz mjesta kojima prolaze.

Na cilju, u Grdunu sudionike će dočekati 2.300 porcija graha, 600 litara piva i 200 litara voćnog soka, a najsretniji će imati prilike osvojiti jedan od pet bicikala ili neku drugu nagradu na tomboli, dok će se za dobro raspoloženje pobrinuti Tip top bend. Polazak iz Duge Rese je u 8,30, iz Vrhovca u 9,30, Ozlja u 10, kao i Karlovca. Na polasku će biciklisti dobiti majice i evidencijske kupone.

U slučaju kvarova osigurana su vozila koja će kupiti neispravne bicikle, a za medicinsku pomoć brinut će se pripadnici HGSS-a. Karlovačka biciklijada najveća je i najstarija u Hrvatskoj, a tradicija će se nastaviti i dalje, sa što većim brojem sudionika, poručio je voditelj Teritorijalnog ureda SSSH Karlovačke županije Nikola Badovinac.

error: Content is protected !!