KABA

Uskoro u izradu kreće Strategija razvoja sporta Karlovačke županije

KARLOVAC – Inline hokej klub Karlovac uskoro kreće s projektom za koji su sredstva dobili iz fondova Europske unije, a to je bilo moguće jer grad Karlovac ima izrađenu Strategiju razvoja sporta. Kako bi i ostali gradovi dobili priliku da se prijave na razne natječaje, potrebne su im njihove Strategije.

Grad Karlovac jedini je u županiji koji ima izrađenu Strategiju razvoja sporta, a upravo taj dokument bit će ogledni primjer za ostale gradove, ali i izradu županijske strategije u što se krenulo. U Sportskoj dvorani održan je prvi u nizu sastanaka s predstavnicima gradova koji su upoznati s važnosti i načinom izrade strategije, a u svemu će stručnu pomoć dobiti od predstavnika Razvojne agencije Karlovačke županije.

Strategija Karlovačke športske zajednice izrađena je za vrijeme od 2012. do 2020. Zahvaljujući Strategiji uskoro će u realizaciju krenuti i prvi sportski projekt u Karlovcu financiran iz Fondova EU. Radi se o projektu Inline hokej kluba i partenra iz Slovenije, kaže predsjednik Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl.

Nada je da će i ostali sportski klubovi krenuti istim putem i uspjeti povući sredstva iz Europske unije, a kako financijska situacija u državi nije bajna, a sport je uvijek prvi na udaru kad dođe do rezanja sredstava, to je možda i jedini model preživljavanja.