Uskoro “Duga Resa Fest 2015”

DUGA RESA – Nešto više od dva tjedna dijeli nas od početka drugog izdanja festivala “Duga Resa Fest 2015”. Riječ, je o školskom festivalu natjecateljskog karaktera za mlade koji će biti održan 17. svibnja u Dugoj Resi u dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 19 sati. Na ovaj festival prijavljeno je ukupno 16 škola s područja Karlovačke županije, a pjesme koje će izvoditi uglavnom su hrvatske zabvane, no kako su najavili organizatori od ukupno 16 izvođača, njih četiri će izvesti strane skaldbe.

Najboljeg izvođača ili možda pak izvođačicu izabrat će stručni žiri kojeg organizarori još uvijek okupljaju, no ipak su poznata neka zvučna imena hrvatske glazbene scene.

– Za sad su nam dolazak potvrdili: Ivanka Boljkovac, Sanja Doležal, Uršula Tolj, Marko Tomasović i Marina Tomašević, a planiramo zvati Davora Gopca i Mineu. Ukupno planiramo dovesti deset članova žirija koji će glasovati istim sistemom kao i lani te na taj način odlučiti o najboljem izvođaču, kazao je Goran Topolovac, umjetnički ravnatelj festivala.

Pored natjecateljskog djela festivala organizatori su najavili i zabavni dio gdje će posjetitelje zabavljati jedna dugoreška plesna skupina, dvoje mladih glazbenika iz Istre te dugoreški duo na udarakljama. Ujedno taj će duo biti najava festivala za narednu godinu koji će planiraju organiztatori trajati dva dana.

– Riječ je o Duga Resa Classic Festu, a zamisao je sljedeća, dake da natjecatelji izvode skladbe, kompozicije na kalsičnim instrumentima. Dakle, bez obzira hoće li to biti jedna klasična skladba ili neka popularna bit je u tome da ona bude izvedena na klasičnom instrumentu. Načelno sve je već dogovoreno s ravanteljicom Glazbene škole Karlovac. Zapravo ta jedna dodatna večer je proizašla iz one inicijavtive “Odaberi svoje glazbalo”, rekao je zamjenik dugoreškog gradonačelnika Z. Vilović.

Inače, Zoran Vilović u suradnji s glazbenom školom Karlovac te posebice ravnateljicom Snježanom Mrljak angažirao se za povratak odjela glazbene škole u D. Resu te su stoga organizirali projekt “Odaberi svoje glazbalo”, a da će D. Resa u svibnju definitivno biti u znaku glazbe dokaz je “Duga Resa Fest 2015 ” na kojeg su pozvani svi ljubitelji glazbe. – Dođite svi, lijepo se zabavite uz dobru glazbu, puno talentirane djece što će plesati i pjevati, a oni koji će navijati neka donesu transparentre, rekao je G. Topolovac, a Zoran Vilović je dodao kroz smijeh samo bez vuvuzela. 

Ulaznice za “Duga Resa Fest 2015” uskoro će biti u pretprodaji po cijeni od 20 kuna, a na sam dan koncerta po cijeni od 30 kuna.

“Duga Resa Fest 2015” ima službenu FB stranicu pa svi zainteresirani mogu ostavljati lajkove, komentare ili se samo informirati o ovom glazbenom festivalu koji je prošle godine napunio dugorešku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta.